Nederland - 9 januari 2019 - Beursbrink

Dit jaar wordt wellicht het beste jaar voor marihuana

door STIJN

Investeerders en ondernemers profiteren massaal van de soepelere regels inzake het drugbeleid van marihuana wereldwijd. De globale omarming van marihuana biedt veel kansen en dat kan de markt dit jaar de grootste groei ooit gaan bezorgen. We zijn alleszins goed op weg.

De legale marihuana industrie in de Verenigde Staten van Amerika is uitgegroeid tot een markt van 10,4 miljard dollar en het stelt ongeveer 250.000 mensen te werk. Dat blijkt uit een rapport van het onderzoeksbureau New Frontier Data. Het groeitempo lijkt wel exponentieel te zijn.

In 2018 stond de teller op 10 miljard dollar waarvan 5 miljard dollar in de voorgaande drie jaren werd geïnvesteerd. Voor dit jaar verwacht Beau Whitney, hoofdeconoom en vicepresident van het onderzoeksbureau, dat er nog eens een slordige 16 miljard dollar zal bijkomen.

Globale acceptatie

De steun voor de legalisering van marihuana in de afgelopen jaren fors toegenomen. De grootste vooruitgang werd in Canada geboekt, daar is medicinale en recreatieve marihuana nu legaal. Maar ook in de Verenigde Staten van Amerika zijn er veel staten die marihuana hebben gelegaliseerd.

Globaal gezien zijn er steeds meer landen die hun drugbeleid aan het aanpassen zijn om, in eerste instantie, medicinale marihuana goedgekeurd te krijgen gezien de vele gezondheidsvoordelen.

Marktkenners beweren dat het momentum aan het toenemen is en dat er steeds meer en meer landen zullen zijn die marihuana niet langer als een illegale drug zullen aanzien. Ook bij de gewone bevolking is het standpunt omtrent marihuana aan het veranderen. Steeds meer mensen lijken het te accepteren.

Er bestaat weinig twijfel over deze nieuwe industrie omdat de interesse zodanig groot is, dat zelfs grote spelers zich beginnen te moeien. Alcohol- en tabaksproducten maar ook farmaceutische bedrijven willen het fijne van marihuana weten. Marktkenners durven met zekerheid zeggen dat de marihuana industrie in zowel de Verenigde Staten als wereldwijd zal blijven groeien en uitbreiden.

Bronnen: Fortune

Foto: Brett Levin – Flickr – CC BY 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel