Nederland - 7 januari 2019 - Beursbrink

3 momenten die aantonen dat 2018 een goed jaar was voor marihuana

door STIJN

Als we terugkijken naar 2018, dan kunnen we stellen dat dat het jaar was waar marihuana aan populariteit gewonnen heeft. Er zijn verschillende belangrijke zaken gebeurd die erop wijzen dat we effectief een kantelpunt hebben bereikt inzake de legalisering van marihuana.

2018 zal hoogstwaarschijnlijk de geschiedenis in gaan als het jaar waarin marihuana globaal gezien als acceptabel werd beschouwd. Van Canada tot Japan, in verschillende landen werd het drugbeleid aangepast om marihuana voor medicinaal als recreatief gebruik te legaliseren.

Vorig jaar zijn er meerdere dingen gebeurd die van 2018 een marihuanajaar maken, we lijsten er alvast drie op die aantonen dat we definitief een andere weg zijn ingeslagen op vlak van marihuana.

Canada legaliseert marihuana

Ongetwijfeld de belangrijkste stap voor marihuana, Canada is het eerste ontwikkelde land waar marihuana volledig legaal is. Niet alleen voor medicinaal gebruik maar ook recreatief gebruik. Dit is globaal gezien een zeer belangrijke stap omdat andere landen hier lessen uit kunnen trekken.

De legale marihuanamarkt in Canada kan gezien worden als één groot experiment waarbij duidelijk zal worden of legale recreatieve marihuana daadwerkelijk een meerwaarde zal hebben. In theorie is dat zeker het geval, echter zal de praktijk na enkele jaren uitwijzen of dit effectief wel het geval is.

Californië opent grootste legale marihuana markt

De Amerikaanse staat Californië breidde zijn marihuana markt uit waardoor nu ook recreatieve marihuana verkocht mag worden. Daarvoor kon je simpelweg een ‘medical marijuana card’ kopen voor 40 dollar en kon je zonder gevolgen zogezegde ‘medicinale marihuana’ kopen.

Deze tussenstap werd vorig jaar geëlimineerd en een nieuwe markt werd gecreëerd. Vanaf vorig jaar kan je dus in Californië gewoon recreatieve marihuana kopen zonder dat je er een speciaal pasje of kaartje voor nodig hebt. Al snel groeide de markt uit tot de grootste ter wereld.

Michigan is eerste staat in Midwest die marihuana legaliseert

Eind vorig jaar waren er de tussentijdse verkiezingen in de USA die heel wat door elkaar hebben geschud. Het resulteerde onder andere is nog meer staten waar marihuana legaal werd. Michigan is zo één van die staten, het is overigens de eerste staat in de ‘Midwest’ waar marihuana legaal is.

De stem van het volk heeft er gesproken, net zoals in nog drie andere Amerikaanse staten. Op deze manier wordt de Amerikaanse overheid onder druk gezet om de federale illegaliteit af te schaffen.

Bronnen: Vox

Foto: Maxpixel

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland