Nederland - 14 januari 2019 - Retail

Ahold maakt geen keuze in België

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De aankondiging van Ahold Delhaize dat het concern niet voor één supermarktmerk kiest in België is niet heel verrassend. Dit zei analist Fernand de Boer van Degroof Petercam tegen ABM Financial News.

“Er wordt geen echte beslissing genomen over het doorgaan met één merk”, concludeerde hij. Maar een dergelijk besluit is volgens De Boer ook niet eenvoudig. Albert Heijn is volgens de analist inmiddels een sterk merk in Vlaanderen en als je de winkels nu weer omzet naar Delhaize dan verlies je die waarde.

De andere optie, om Delhaize Le Lion om te bouwen naar Albert Heijns is een kostbare zaak, alleen al doordat er zo veel zijn. Daarbij is Albert Heijn niet in Wallonië bekend. Ook zou het ombouwen gevoelig liggen in België, meent De Boer.

Albert Heijn wordt momenteel door de Vlaamse consument gezien als “kwaliteit voor een goede prijs”. De Boer is vooral goed te spreken over de promotiecampagnes van Albert Heijn. “Daarmee vallen ze op”, meent hij.

Delhaize wordt als iets luxer en duurder ervaren door de consument.

De uitbreiding van Bol.com in België is volgens Degroof Petercam “heel logisch”. Bol.com groeit hard, aldus De Boer, en met de nauwere samenwerking met de supermarkten in België kan het nog iets harder groeien.

Voor zijn taxaties maken de vandaag gepresteerde plannen van Ahold Delhaize weinig uit, zei De Boer. Circa 65 procent van het resultaat komt uit de Verenigde Staten en Nederland is “een goede tweede”. België draagt maar zo’n 5 procent bij aan het resultaat, meldde de analist, die een koopaanbeveling op Ahold Delhaize heeft.

In Amsterdam daalde het aandeel Ahold Delhaize maandag 0,6 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel