Nederland - 14 maart 2019 - Beursbrink

Aurora Cannabis start met verkoop cannabisolie in Duitsland

door STIJN

De Canadese marihuana producent Aurora Cannabis heeft deze week in een persbericht gemeld dat ze zijn begonnen met de verkoop van cannabisolie in Duitsland. Hiermee versterken ze hun posities in Duitsland, een markt waarvan ze verwachten dat he téén van de grootste medicinale marihuana markten zal worden buiten Noord-Amerika. Het aandeel van Aurora steeg alvast.

Een belangrijke stap voor het Canadese Aurora Cannabis, ze gaan beginnen met de verkoop van cannabisolie in Duitsland. Ze hebben hier onlangs de goedkeuringen gekregen van Canada en Duitsland om over te kunnen gaan tot deze verkopen. Dit is een project waar Aurora Cannabis al sinds 2017 mee bezig is, toen werden hun producten al richting Duitsland gestuurd als voorraad.

Aurora has established a strong brand as a trusted supplier among prescribing physicians, dispensing pharmacies, and German patients.

Duitsland

Ze zijn op dit moment één van de weinige marihuana bedrijven die hun producten verkopen in deze snelgroeiende industrie in Europa. Hierdoor creëren ze een ruime voorsprong op hun concurrentie en kunnen ze zich goed positioneren als leider op de Europese marihuana industrie.

Cannabisolie, en andere extracten, hebben een hogere winstmarge dan marihuana ‘buds’. Het is een strategische zet van Aurora Cannabis om de Europese markt te betreden met voornamelijk deze extracten. Hun uitbreiding in Europa stopt niet bij Duitsland, ze leveren ook medicinale marihuana aan Luxemburg, Polen en Tsjechië. Maar ze zijn natuurlijk niet alleen, hun rivalen strijden mee.

Ook Cronos Group en Canopy Growth hebben hun pijlen gericht op de Duitse marihuana markt. Ze zien het potentieel en verwachten dat de Duitse markt de komende 12 maanden fors zal uitbreiden. Veelbelovend alleszins, en een goede evolutie voor de Europese marihuana industrie. Het aandeel van Aurora Cannabis beleeft alvast een zeer goede week met een stijging van maar liefst 16 procent.

Bronnen: IBD

Foto: Sherpa Seo – Wikimedia – CC BY 3.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland