Nederland - 15 januari 2019 - Banksector

Credit Suisse positiever over ING

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft zijn koersdoel voor ING verlaagd van 12,00 naar 11,50 euro, maar verhoogde het advies van Underperform naar Neutraal, nadat de koers vorig jaar 12 procent achterbleef bij de sector.

Volgens analist Marcell Houben biedt ING structurele groei, maar hij ziet nog steeds risico’s dat de consensus onder analisten te positief is over de stijging van de rente-inkomsten, de verwachte kostenbesparingen en de voorzieningen voor oninbare leningen.

Credit Suisse denkt echter dat dit risico grotendeels is verwerkt in de koers van het aandeel, dat 6 procent lager gewaardeerd wordt dan de gemiddelde Europese bank, afgezet tegen de boekwaarde. Het aandeel wordt verhandeld met een korting van 24 procent op de materiële boekwaarde voor 2019.

Het koersdoel wordt verlaagd op basis van een verlaging van de winstverwachting voor 2018 en 2019 met 1 tot 2 procent.

Aanjagers voor koersbewegingen zijn de kwartaalcijfers op 9 februari en de beleggersdag van 25 maart. Prijsdalingen van vastgoed en grondstoffen en zwakke kostenbesparingen kunnen tegenvallers zijn, bovengemiddelde leningengroei, sterke kostenbesparingen en kapitaalgroei kunnen positief verrassen.

Credit Suisse blijft een voorkeur houden voor het aandeel ABN AMRO, als het gaat om de banken uit de Benelux.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland