Nederland - 4 januari 2019 - Beursbrink

Deze 5 staten gaan waarschijnlijk marihuana legaliseren dit jaar

door STIJN

Het jaar 2018 was vruchtbaar voor marihuana, zowel wereldwijd als voor de USA. Hier is marihuana op federaal niveau nog altijd illegaal maar staten hanteren er een eigen drugbeleid. Dankzij de tussentijdse verkiezingen is het lijstje van staten, waar marihuana legaal is, groter geworden. Dit jaar kunnen daar nog eens vijf staten bijkomen.

In de staten Michigan, Utah, Ohio, … is het standpunt inzake marihuana grondig gewijzigd dankzij de ‘midterm elections’. Het jaar 2018 is dus bijzonder voordelig geweest voor marihuana en die trend gaat zich dit jaar ongetwijfeld verderzetten. De volgende vijf staten zijn mogelijke kanshebbers.

New York

Vorige week kondigde gouverneur Andrew Cuomo aan dat hij recreatieve legalisering van marihuana in zijn begroting voor 2019 wil opnemen. Gezien het feit dat Cuomo en de Democraten de staatsoverheid controleren, gaat het voorstel waarschijnlijk niet veel tegenstand krijgen.

Illinois

Verkozen gouverneur J.B. Pritzker heeft het legaliseren van recreatieve marihuana goedgekeurd en heeft gezegd dat hij dit zo snel mogelijk wil doen. Verschillende andere Democratische leiders in de staat hebben dit plan ook onderschreven, dus Illinois zal waarschijnlijk marihuana legaliseren kort nadat Pritzker aantreedt. Het helpt ook dat het nabijgelegen Michigan marihuana legaliseert en dat Illinois zijn buren misschien wil beconcurreren door cannabisverkoop als eerste toe te staan.

New Jersey

New Jersey probeert al bijna een jaar lang recreatieve marihuana te legaliseren. Verschillende hooggeplaatste staatspolitici, waaronder gouverneur Phil Murphy, ondersteunen de inspanning. Voorstanders zeggen dat ze bijna genoeg stemmen hebben, dus het zou niet al te lang moeten duren voordat ze eindelijk de trekker overhalen en marihuana voor recreatief gebruik legaliseren.

New Hampshire

Onlangs heeft New Hampshire een onderzoek laten uitvoeren naar legalisering van marihuana, dat concludeerde dat er meer voordelen dan kosten waren om dit te doen. Verschillende politici in de staat, zowel Republikeins als Democratisch, ondersteunen de resultaten van het onderzoek.

Het enige probleem is dat gouverneur Chris Sununu zich verzet tegen de legalisering en heeft in het verleden zijn veto uitgesproken tegen de legalisering. Maar misschien zou overweldigende steun hem ervan kunnen overtuigen om van gedachten te veranderen en zijn veto in te trekken.

Connecticut

Net zoals in Illinois, heeft Connecticut vorige maand ook een pro-marihuana-gouverneur gekozen die het legaliseren van recreatieve marihuana zo snel mogelijk wil waarmaken. Het idee lijkt een momentum te hebben omdat de staat op zoek is naar nieuwe manieren om inkomsten te genereren, dus marihuana kan ingeschakeld worden om de inkomsten van de staat te doen verhogen.

Bronnen: Civilized

Foto: MaxPixel

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel