Nederland - 30 januari 2019 - Beursbrink

Europese medicinale marihuanamarkt klaar voor uitbreiding

door STIJN

Volgens het Britse onderzoeksbureau Prohibition Partners staat er iets moois te gebeuren voor de Europese marihuanamarkt. De drie grootste lokale markten zouden dit jaar kunnen verdubbelen in waarde. En tegen 2024 kunnen deze markten gecombineerd hoge toppen scheren.

Vorig jaar kende de Europese medicinale marihuana markt reeds een forse stijging met reeds 500 miljoen euro die in de markt werd geïnvesteerd. Het meeste kapitaal werd gestoken in de distributie van medicinale marihuana en een ander deel in licenties om te mogen cultiveren.

Volgens het Britse Prohibitoin Partners zou dit slechts het topje van de ijsberg kunnen zijn. De grootste Europese marihuanamarkten, namelijk Nederland, Duitsland en Italië, voorzien reeds veel patiënten van medicinale marihuana. Het cijfer zou dit jaar kunnen oplopen tot 225.000 patiënten.

Grote marihuanamarkt

In het ‘European Cannabis Report’ staan nog meer veelbelovende cijfers, de komende jaren zou de markt zelfs kunnen stijgen tot een waarde van 58 miljard euro dankzij overheden die op een snelle en efficiënte manier hun drugbeleid aanpassen om medicinale marihuana een kans te geven.

Europe is seeing a fast-paced wave of regulatory and legislative change.

Ook Europese landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Portugal en Malta hebben medicinale marihuana ondertussen gelegaliseerd omwille van de gezondheidsvoordelen. Een bijkomende meevaller is uiteraard de creatie van een nieuwe markt die jobs en extra inkomsten genereert.

Net zoals elders ter wereld, is het slechts een kwestie van tijd alvorens Europa overspoeld zal worden door medicinale marihuana. Onderzoeken hebben reeds veelvuldig aangetoond dat er veel voordelen aan zijn verbonden. Het lijstje van Europese landen zal ongetwijfeld langer worden.

Bronnen: MJ Biz Daily

Foto: Max Pixel

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel