Nederland - 12 januari 2019 - Beursbrink

Europese Unie zet stappen om medicinale marihuana te legaliseren

door STIJN

De legalisering van medicinale marihuana begint stilaan maar zeker op de agenda van de Europese Unie te komen. Er werden vorig jaar reeds enkele voorstellen ingediend, maar nu gaat de Europese Unie zelf een ‘framework’ in elkaar boksen om iets te doen omtrent medicinale marihuana.

Het werkpunt staat op de agenda en vanaf eind januari zullen Europese officials beginnen met een formele studie naar de medische voordelen van medicinale marihuana en andere geneesmiddelen op basis van cannabis. Ongetwijfeld een belangrijke en grote stap voorwaarts in de juiste richting.

Drugbeleid

De Europese unie heeft 28 leden met elk hun eigen drugbeleid. Het ene land is iets toleranter tegenover marihuana dan het andere land, het is nu een kwestie van één beleid uit te werken dat de regels bepaalt voor alle landen binnen de unie zodat een uniforme markt tot stand kan komen.

Many EU countries now allow or are considering allowing, the medical use of cannabis or cannabinoids in some form.

Er is momenteel een goed draagvlak voor medicinale marihuana, landen zoals Duitsland, Malta, Italië, Ierland en Nederlands zijn reeds te vinden voor dergelijke toepassingen op medisch gebied.

De Europese marihuana industrie, indien legaal, wordt geschat op 115 miljard euro tegen 2028. Dat is meteen ook de grootste marihuana industrie ter wereld, zelfs groter dan Canada. De Europese Unie kan hier moeilijk geen aandacht aan besteden, zeker gezien de economische voordelen.

Het potentieel in Europa is dus gigantisch, een opportuniteit die de Europese Unie wellicht niet zal laten schieten. Niet alleen omwille van economische redenen, maar ook omwille van medische redenen alsook de creatie van nieuwe jobs.

Bronnen: The Fresh Toast

Foto: Max Pixel

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel