Nederland - 29 januari 2019 - Retail

GrandVision doet met Charlie Temple goede overname

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) GrandVision heeft met de overname van Charlie Temple een positieve stap gezet. Dit viel dinsdag op te maken uit een commentaar van ING op de acquisitie door GrandVision.

ING wees er dinsdag wel op dat de online leverancier van benodigdheden voor het oog, als lenzen, zonnebrillen en monturen, nog maar kort bestaat, sinds 2016, maar in deze korte tijd wel erg snel heeft kunnen groeien. ING vond dat ontnuchterend, dat een nieuwe speler schijnbaar zo snel kan groeien. Aan de andere kant is het volgens de analisten goed om te zien dat GrandVision een succesvolle speler koopt.

ING beschouwde de online markt waar Charlie Temple in actief is nog altijd als zeer gefragmenteerd. Het bedrijf betreedt ook de Duitse markt en ING schat in dat dat proces nu veel sneller en efficiënter kan verlopen nu het bij GrandVision aan boord is.

Charlie Temple heeft geen winkels. ING raamt het personeelsbestand op circa zeventig. Met een brutomarge van zestig tot zeventig procent voor aftrek van marketingkosten, is dit een winstgevende overname.

ING hanteert voor het aandeel GrandVision een koopadvies met een koersdoel van 27,00 euro.

De koers van het aandeel GrandVision noteerde dinsdag op een groen Damrak 0,9 procent hoger op 19,45 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland