Nederland - 28 januari 2019 - Beursbrink

Israël keurt wet goed voor export medicinale marihuana

door STIJN

Alweer een positieve evolutie voor marihuana, nu gaat ook Israël medicinale marihuana exporteren. De Israëlische overheid heeft uiteindelijk een wet goedgekeurd die de export van medicinale marihuana toelaat. Dit maakt van Israël het derde land ter wereld waar dit mogelijk is.

De kogel is door de kerk, Israël gaat medicinale marihuana exporteren. De overheid heeft onlangs een wet goedgekeurd die dit mogelijk maakt in de hoop om investeerders aan te trekken in de lokale industrie en agricultuur. Ook hier zien ze veel potentieel in medicinale marihuana.

Export

Het besluit van het kabinet kwam zondag, een maand nadat het Israëlische parlement unaniem de beslissing had genomen om de export goed te keuren. Hierdoor is Israël het derde land ter wereld, na Nederland en Canada, om de export van medicinale cannabisproducten mogelijk te maken.

U wist het misschien nog niet, maar er zijn reeds bedrijven in Israël die actief zijn in de medicinale marihuana industrie. De bedrijven die erkend worden door de Israëlische overheid zullen dus een goedkeuring krijgen om hun producten te exporteren naar andere landen en continenten.

De wet is al jaren in de maak, maar werd lang belemmerd door zorgen van veiligheidsagentschappen omtrent het lekken van marihuana naar de zwarte markt. Wetgevers hebben uiteindelijk een compromis gesloten waardoor de politie toezicht krijgt op de industrie.

En zo wordt marihuana steeds meer en meer accepteert. Het zal hier ongetwijfeld niet bij blijven, de omarming van marihuana op internationaal niveau zal nog veel doen veranderen. Van export tot legalisering van marihuana voor zowel medicinaal als recreatief gebruik.

Bronnen: Marketwatch

Foto: NoExcuseRadio – Pixabay

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland