Nederland - 4 januari 2019 - Biotech

Jefferies noemt Galapagos favoriet

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft Galapagos op de lijst met favoriete aandelen staan met een koopadvies en een koersdoel van 120,00 euro. Dit blijkt vrijdag uit een sectorrapport van de zakenbank.

Volgens analisten van Jefferies ligt de grootste waarde van Galapagos in filgotinib, waarbij partner Gilead goed gepositioneerd is om de commerciële potentie van de behandeling optimaal te benutten.

De marktvorsers bleken te spreken over het competitieve profiel van filgotinib, op basis van de Fase III FINCH-2-studie, waarbij de studieresultaten van de Fase II FITZROY, EQUATOR en TORTUGA laten zien dat het medicijn effectief is in de behandeling van meerdere aandoeningen.

Jefferies verwacht begin dit jaar al de eerste resultaten te zien van de Fase III FINCH-1 en -3-studies. Daarbij stelden de marktvorsers dat het met de efficiëntie van het middel waarschijnlijk wel goed zit en dat er nu vooral wordt gekeken naar de veiligheid van filgotinib.

Bovendien merkten de analisten op dat er nog verschillende andere programma’s in de pijplijn zitten die eveneens waarde kunnen creëren via mogelijke mijlpaalbetalingen uit bestaande en nieuwe deals. Deze deals kunnen de koers van het aandeel aanjagen, aldus Jefferies.

Het aandeel Galapagos sloot donderdag 0,2 procent lager op 79,26 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland