Nederland - 7 augustus 2018 - Beursbrink

Largo Resources gaat vanadium productie met kwart verhogen

door STIJN

Largo Resources gaat zijn productiecapaciteiten opkrikken met 25 procent wegens de toenemende vraag naar vanadium. Ze produceren vanadium van hoge kwaliteit, zowel schilfers als in poedervorm. Het bedrijf is voor 99,84 procent eigenaar van een mijn in Bahia State te Brazilië.

Vanadium is voorlopig nog een onbekende grondstof, maar daar gaat binnenkort verandering in komen gezien de vraag ernaar ontzettend hard aan het stijgen is. Het wordt voornamelijk gebruikt om staal te verharden en dat is exact hetgeen waar China nieuwe regels voor heeft vastgelegd.

De nieuwe Chinese regels leggen vast dat het wapeningsstaal voor de constructie van wegen, gebouwen, etc… steviger moet zijn om de seismische kracht aanzienlijk te vergroten. Dit heeft een immense impact op vanadium vermits 50 procent van het gebruik naar deze toepassing gaat.

I think the best thing to think about vanadium is rebar, because that’s where 50% of the vanadium is used today.

De trends in de staalindustrie vereisen steeds sterkere en lichtere producten voor geavanceerde toepassingen. De vraag naar vanadium heeft een jaarlijkse groei van meer dan 6 procent gedurende de afgelopen jaren maar recent is vanadium een snelgroeiende grondstof geworden.

Mark A. Smith, CEO van Largo Resources, is tevreden met deze evolutie. Om te kunnen meedraaien en voldoen aan de toenemende vraag, gaan ze de productiecapaciteiten met 25 procent verhogen.

Energieopslag

Daarenboven heb je ook nog eens Vanadium Redox Batteries (VRB) die hun opmars aan het maken zijn. Wederom in China, vooral voor grootschalige commerciële energieopslag. China heeft een enorme hoeveelheid zonne- en windenergie die perfect samengaan met dit soort energieopslag.

In termen van groene energie zijn deze batterijen zeer efficiënt omdat ze energie kunnen absorberen en tegelijk de energie gelijktijdig en zeer snel kunnen afgeven. De combinatie tussen de versteviging van staal en de toenemende vraag naar de opslag van energie, geven vanadium een flink boost.

Bronnen: Investor Intel

Foto: Herbert 2512 – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland