Nederland - 27 november 2018 - Beursbrink

Marihuana voor recreatief gebruik in opmars in de USA

door STIJN

Na de ‘midterm elections’ is gebleken dat de Amerikaanse bevolking steeds meer voorstander is van marihuana. Na de staten Missouri en Utah komt er misschien nog een staat bij waar ze marihuana voor recreatief gebruik willen legaliseren. New Jersey ziet zulk marihuanabeleid gerust zitten.

Wordt het lijstje nog langer? Nadat Missouri en Utah de negende en tiende staat zullen worden waar marihuana voor recreatief gebruik legaal is, gaat New Jersey waarschijnlijk dezelfde koers varen nadat wetgevende commissies goedkeurden om het verbod op marihuana te beëindigen en de misdadige verslagen van sommige druggebruikers teniet te doen.

Dat klinkt als muziek in in de oren van gouverneur Phil Murphy. Hij heeft namelijk campagne gevoerd om de strenge wetten tegen marihuana te versoepelen. Murphy wil van New Jersey de eerste staat (binnen de New York City regio) maken waar marihuana voor recreatief gebruik legaal is.

We have seen billions of dollars wasted on enforcement. Cannabis prohibition flopped, just like the U.S. ban on alcohol from 1920 to 1933.

Jobs en stimulans

De stap naar legalisering en belasting van marihuana maakt deel uit van Murphy’s inspanningen om banen te creëren en de economie te stimuleren. De financiën van de staat zijn onder druk komen te staan door de groeiende pensioen- en schuldrekeningen waarvan verwacht wordt dat ze tegen 2023 een derde van de begroting zullen verbruiken.

Andere wetgeving zou de toegang tot medicinale marihuana, die New Jersey sinds 2010 toestaat, verruimen. New Jersey speelt nu een inhaalslag met andere staten omdat Republikein en voormalige gouverneur Chris Christie acht jaar lang heeft getreuzeld met het implementeren van het beleid uit angst voor het overtreden van Amerikaanse wetten die het medicijn verbieden.

Bronnen: Bloomberg

Foto:  Quote Catalog Flickr – CC BY 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel