Nederland - 17 januari 2019 - Europa

Minder omzet voor Beter Bed verwacht

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Beter Bed maakt over het vierde kwartaal van 2018 vrijdag voorbeurs naar verwachting een omzetdaling bekend over een periode waarin het bedrijf een flink aantal winkels in Duitsland sloot. Dit is de verwachting van twee door ABM Financial News geraadpleegde analisten.

Analist Robert Jan Vos van ABN AMRO gaf donderdag aan uit te gaan van een omzet van 93,8 miljoen euro tegen 101,3 miljoen over de laatste drie maanden van 2017. Fernand de Boer van DegroofPetercam raamt de omzet op 98,0 miljoen euro.

Beter Bed kondigde vorig jaar een grootscheepse ingreep aan om het tij te keren en in Duitsland bij de Matratzen Concord-keten 176 winkels voor het jaareinde te sluiten. Dit heeft een impact op de omzet, terwijl het lastig in te schatten valt wat het effect van de opheffingsuitverkopen is geweest.

De analisten willen vrijdag vooral meer weten hoe de Duitse en Nederlandse operaties er voor staan en dan met name op basis van een gelijk aantal winkels op jaarbasis. Vos voorziet voor Duitsland op deze basis een omzetgroei van 1 procent en voor Nederland van 3 procent.

ABN AMRO heeft het advies voor Beter Bed op Kopen staan met een koersdoel van 10,00 euro. DegroofPetercam hanteert eveneens een koopadvies, maar met een koersdoel van 9,00 euro.

Het bedrijf uit Uden publiceert de volledige cijfers over het vierde kwartaal van het vorig jaar en heel 2018 op vrijdag 1 maart voorbeurs.

Het aandeel Beter Bed noteerde donderdag op een rood Damrak 0,8 procent hoger op 4,35 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel