Nederland - 16 januari 2019 - Commodities

Morgan Stanley verlaagt advies SBM Offshore

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Morgan Stanley heeft woensdag het advies voor SBM Offshore verlaagd van Gelijkgewogen naar Onderwogen, met een onveranderd koersdoel van 17,00 euro. Dit bleek uit een sectorrapport van de Amerikaanse zakenbank.

De vooruitzichten voor de markt voor FPSO’s, de drijvende opslag- en productiefaciliteiten die SBM fabriceert, verbeteren, aldus de analisten. Zowel in Latijns-Amerika als West-Afrika komen er tenders aan.

SBM heeft al 1 opdracht binnengehaald voor dit jaar en volgens media kunnen er nog aanbestedingen volgen voor Aker Energy in Ghana en voor het Braziliaanse staatsoliebedrijf Petrobras voor de velden Marlim en Parque das Baleias. Met nog één opdracht voor dit jaar, en daar rekent Morgan Stanley wel op, zit SBM vol.

Met een koersdoel van 17,00 euro is er een opwaarts potentieel van ongeveer 19 procent, wat minder is dan andere aandelen in de sector. Reden voor Morgan Stanley om het advies te verlagen.

Wel merkten de analisten op dat dankzij het Fast4Ward programma, dat bijvoorbeeld doorlooptijden moet verkorten dankzij standaardisering, SBM Offshore wellicht meer capaciteit heeft dan 2 FPSO’s per jaar.

Het aandeel SBM Offshore handelde woensdag onveranderd op 14,15 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland