Nederland - 2 januari 2019 - Europa

Omzet Sligro wat lager dan verwacht

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De autonome omzet van Sligro over het vierde kwartaal was wat lager dan verwacht. Dat stelt analist Giel-Jan Triest van ING in reactie op de woensdag gepubliceerde omzetcijfers van het Brabantse bedrijf.

ING was uitgegaan van een autonome omzetstijging van 2,5 procent, maar de omzet van Sligro kwam op jaarbasis echter uit op 1,0 procent. “Zelfs exclusief de impact van IFRS15 ter waarde van 6 miljoen euro was de autonome omzetstijging lager dan onze raming. Zonder dat effect kwam de omzetstijging uit op 1,8 procent”, aldus de analist.

“Bij de halfjaarcijfers ging Sligro uit van een REBIT en een aangepaste nettowinst van respectievelijk 83 miljoen euro en 55 miljoen euro […]. Gezien de druk op de logistieke kosten denken we nu dat deze outlook zal uitkomen aan de bovenkant van de verwachtingen”, zo stelt Triest.

ING heeft een Houden advies voor het aandeel, met een koersdoel van 38 euro.

Het aandeel Sligro verloor woensdagochtend 1,1 procent op 34,40 euro.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland