Nederland - 11 maart 2019 - Beursbrink

Ook in Illinois is de marihuana industrie aan het bloeien

door STIJN

De marihuana industrie in de staat Illinois is aan het bloeien. Meer en meer inwoners kopen marihuana voor medische redenen. Op dit moment is enkel medicinale marihuana legaal, maar de staat is van plan om ook recreatieve marihuana te legaliseren en dat creëert nieuwe kansen.

Marihuana voor medicinaal gebruik, er wordt in de staat Illinois gretig gekocht door zijn inwoners. Op dit moment zijn er 17 marihuana bedrijven die een licentie hebben om te telen en verwerken en zij profiteren massaal van de groeiende trend. Vorig jaar wist deze industrie 136,5 miljoen dollar te genereren. Marktkenners verwacht dat er tegen 2022 224 miljoen dollar gedraaid zal worden.

Omdat er slechts enkele bedrijven zijn die de toestemming hebben om marihuana te telen en te verwerken, wordt de industrie gelimiteerd. Er zijn nu plannen om meer bedrijven toegang te geven tot deze bloeiende marihuana industrie zodat er nog meer gekapitaliseerd kan worden.

Recreatieve marihuana

Daarenboven staat er waarschijnlijk nog wat te gebeuren in Illinois, namelijk de legalisering van recreatieve marihuana. Er is alleszins een voorstel ingediend dat voldoende steun krijgt van hooggeplaatste mensen, zoals de gouverneur en senator, binnen de staat Illinois.

En zo verandert het marihuana landschap in de Verenigde Staten geleidelijk aan. De staten die marihuana hebben gelegaliseerd, halen profijt uit de aanpassing van hun drugbeleid. Eerder lazen we ook al dat de marihuana industrie in de staat Michigan op volle toeren aan het draaien is.

Dit goede scenario moeten een voorbeeld stellen voor de Amerikaanse overheid zodat marihuana op federaal niveau geaccepteerd wordt en er op federaal niveau een oplossing wordt gevonden.

Bronnen: Sauk Valley

Foto: Martin Vorel – Libreshot

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland