Nederland - 12 maart 2019 - Beursbrink

Beleggen in marihuana, handelsvolume van groot belang

door STIJN

De marihuana markt doet het goed en iedereen is onder de indruk van de prestaties op de beurzen dit jaar. Het potentieel voor deze industrie is immens, er is nog veel ruimte en tijd om verder te groeien. Toch moeten beleggers opletten met liquiditeit op de beurzen, want dat is één van de grootste gevaren voor beleggers in marihuana bedrijven.

Beleggers en investeerders zijn dol op marihuana aandelen, de vooruitzichten zijn goed en de rendementen voor dit segment zijn bijzonder goed, vooral dit jaar is de trends in zijn geheel zeer positief. Om vlot in aandelen te kunnen handelen, is er natuurlijk voldoende liquiditeit nodig.

Als je aandelen wil kopen, dan verwacht je dat er voldoende verkopers zijn voor de juiste prijs. Net hetzelfde als je wil verkopen, dan verwacht je ook dat er voldoende kopers zijn die bereid zijn om tegen je verkoopprijs te handelen. Bij aandelen van grote bedrijven is dit geen probleem.

Handelsvolume

Het gevaar schuilt in aandelen van marihuana bedrijven die niet zo gekend zijn. Daar is de liquiditeit een pak lager omdat het handelsvolume hier minder groot is. Omdat je hier veel minder koop- en verkooporders hebt, is het riskant om met marktorders te werken omdat de spreiding van bied- en laatkoersen veel minder groot is dan bij bedrijven waar het handelsvolume veel groter is.

Om meer handelsvolume te creëren, is het voor marihuana bedrijven aangewezen om hun aandeel op meerdere beurzen te noteren, daarom dat Canadese bedrijven zo graag op de Amerikaanse aandelenmarkten willen noteren. Op deze manier zijn ze bereikbaar voor meer beleggers.

Beleggers die zich toch willen wagen aan aandelen van kleinere marihuana bedrijven die slechts op één beurs noteren, werken best met limietorders en laten marktorders best links liggen. Want een marktorder bij een laag handelsvolume kan voor onaangename verrassingen zorgen.

Bronnen: TMF

Foto: Pixabay – Pexels

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland